Poging 1 voor mijn persoonlijke huiswerkopdracht


Voor de fotocursus was mijn persoonlijke huiswerkopdracht om een serie van 5 foto's te maken met als uitgangspunt één van de foto's die ik tijdens deze sessie (als je op 'deze sessie' klikt kom je bij het blogbericht daarover) gemaakt had. Het was de bedoeling dat de foto's 'abstract / niet-aards' zouden worden en dat ik een vierkante uitsnede van de foto zou maken. Tsja. Ik ben vijf keer op pad gegaan, vaak met de gedachte 'nou ja, ik zie het wel' om vervolgens ruim een uur 'te focussen' op een onderwerp of iets in het landschap waar ik normaal gesproken niet eens een foto van zou hebben gemaakt... maar soms wel met heel verrassende foto's als resultaat!

Ik vind het leuk om in de komende 6 blogberichten te laten zien hoe ik uiteindelijk tot mijn definitieve selectie ben gekomen. Ook die selectie was een onderdeel van de opdracht: uit een serie foto's een selectie maken is nog niet eens zo heel makkelijk. En is natuurlijk ook wel persoonlijk, de één zou een andere selectie maken dan de ander.

De foto boven dit bericht is mijn 'uitgangspunt-foto'. En met deze keuze in gedachten ben ik vertwijfeld op pad gegaan met totaal geen benul hoe ik deze opdracht zou kunnen volbrengen want dit was zó uit mijn comfortzone!

'poging 1' 
De eerste keer ben ik naar Spijk (Gld.) gereden en heb ik bij een steenfabriek wat foto's gemaakt van de kraan die daar staat.

Van de tientallen foto's die ik daar genomen heb, was ik met deze best tevreden:Eén van deze foto's zou wel mooi tot de selectie kunnen gaan horen. Met inmiddels wat meer goede moed ben ik een paar dagen later op pad gegaan voor 'poging 2'. Daarover meer in het volgende blogbericht wat ik over een paar dagen zal plaatsen.

2 opmerkingen:

Maddy zei

Wat lijkt me dat moeilijk, zeker omdat je uit je comfortzone moet treden, maar ik denk wel dat je zo leert om op een heel andere manier naar voorwerpen te kijken.
Er zitten erg mooie en aparte foto's bij!
Succes met de rest en vooral veel plezier ermee!

Jeany zei

ja mooi, ik heb ook ooit in een oude mijn mogen fotograferen, je krijgt zulke mooie foto's heel onverwacht, ik ben dol op mos en roest op staal, dus mooi Bianca.