Macro close-up filters


In dit blogbericht liet ik al doorschemeren wat ik graag van 'Santa' zou willen krijgen dit jaar, o.a. een set macro close-up filters...

Een set van 4 filters die respectievelijk voor een vergroting van +1, +2, +4 en +10 kan zorgen bij het maken van close-up foto's, je kan veel dichterbij het onderwerp komen en de achtergrond kan veel vager worden.

Blijkbaar ben ik niet 'naughty' maar 'nice' geweest en ben ik nu de enthousiaste bezitter van zo'n set filters :)

Bovenste foto is gemaakt met het +10 filter.

Het verschil tussen een gemaakte foto zonder macro close-up filter en met een macro close-up filter (+10) is in onderstaande foto's (niet bij/-uitgesneden) zichtbaar. Ik heb er niet aan gedacht om foto's te maken van de tussenstapjes, dus van de andere filters (+1, +2, +4 en combinaties daarvan), zo enthousiast was ik inmiddels al over de +10.De kleuren van de foto's van dit blogbericht variëren omdat ik de witbalans niet goed ingesteld had (namelijk op (zon)daglicht) en ik de kleuren achteraf moest bijstellen waarbij ik de ene keer de voorkeur had voor een sfeervolle warmere foto en de andere keer een wat koelere. 

Deze foto is gemaakt met de automatische witbalans:Erg leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met close-up filters, dit keer in combinatie met de lichtjes van de kerstboom op de achtergrond.

6 opmerkingen:

Judith zei

Heel mooi, Bianca! Dus zonder spiegelreflex kun je ook zulke prachtige resultaten verkrijgen. Respect!

Jeany zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jeany zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jeany zei

ik zei het je toch, eenmaal de 10 in handen hoef je de rest niet meer, maar... je kunt de 10 + 2 ook proberen, want die twee kunnen nog op elkaar, ook erg leuk. Tja dat krijg je ervan hé..... hooked nu... net als ik. hahahaa, maare je foto's van een zeer bekend vogeltje ;))) zij super leuk, en wat grappig ook het verschil te zien tussen de twee opties. mooi Bianca, kerstkaart voor vlg jaar klaar ;))

Marit zei

Wow, de foto's zijn prachtig! Ik snap dat je blij bent met dit kado!

Doldriest zei

Echt erg mooi ja. Wat een verschil met die filters!